Време за учење

«Ако се извесне радње обављају тачно у одређено време сваког дана, ово ће се лакше учврстити код деце и долазиће као нешто сасвим нормално, без чега се не може» – кажу одрасли.

Ми саветујемо:

Кажу да је најбоље време за учење у времену од 9 до 11 пре подне и од 17 до 19 после подне – вероватно је тачно, али нисмо сви исти. Покушај да направиш малу проверу себе и откријеш које је твоје најбоље време за учење.

• Труди се да свакога дана у то исто време седнеш за свој сто и почнеш да радиш. Можда немаш сваког дана домаћи задатак, можда немаш конролне задатке и не треба да одговараш – то не треба да буде разлог да у исто време, свакога дана седнеш на исто место.

Савет ако немаш да учиш: прелистај оно што сте до сада учили, или прочитај неколико страница дечјег часописа, лектире, неке књиге коју су ти препоручили, ако волиш да црташ или пишеш нешто лепо нацртај или напиши.

• Када сваког дана будеш био или била у исто време на свом месту стећи ћеш кондицију за учење као што спортиста свакодневним тренинзима стиче кондицију за предстојећа такмичења ( Можда се ни Новаку сваки пут не тренира, па опет свакодневно и то по неколико пута, неколико сати, вредно вежба – зато је и најбољи!)

• Награди себе после успешног учења нечим што волиш да радиш – сви волимо да прославимо успех!

Поставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: