Којим редоследом учити

Иако ти се може учинити да није важно шта прво учиш, коју свеску ћеш прву узети да урадиш домаћи задатак, можемо ти дати пар савета који ће ти учење учинити бржим и знање трајнијим. Нама је ово користило, па ако желиш, покушај и ти.

 Прво се учи оно што ти је најтеже – Нема ту неке велике мудрости; док смо одморни лакше ћемо памтити оно што нам је теже, чега има више и што нам не иде баш најлакше. Градиво које је лакше, или смо га већ раније читали, можемо учити и мало касније.

 Немој једно за другим да учиш оно што је слично ( песмица из српског језика, музичког, или текст за представу ) – Када се уче сличне ствари може да се помеша, збрка, па не знаш одакле је шта

 Направи паузу! – Пауза нам помаже да оно што смо научили утврдимо, да удахнемо нову енергију спречимо збрку која може да се деси у нашој глави

Алекса: Е, сад, колико год је важна ова пауза, може нам се десити да направимо грешку.

Мина: То ми је добро познато, јер сам једно време правила паузе врло често. То није добро; касније сам схватила, а ево и објашњења: Када кренеш да учиш, ти си као спортиста на тренингу –загреваш се, трчиш пар кругова и уместо да загрејан наставиш да тренираш, ти станеш да одмориш, и, загревање је било за џабе. Зато ти дајем лични савет- пауза тек наком 45 минута рада тј. учења!

Алекса: Потпуно си у праву, али може да се направи још једна грешка. Она се зове –предуга пауза. То може врло лако да се деси, а ево и примера: Учиш и дође време паузе.Уредно одложиш књигу и укључиш компјутер или ТВ, назовеш друга или другарицу, изађеш на терасу или у башту и…И време почне да лети, лети толико брзо да заборавиш да си на паузи у учењу па заборавиш да му се вратиш. Ово може свима да се деси, верујем да се десило и теби. Зато, пре одласка на паузу припреми шта ћеш следеће радити и погледај на сат када треба да се вратиш за радни сто. Покажимо да смо одговорни, о томе смо већ писали прошли пут.

Успешно учење желе ти

 Мина и Алекса

Поставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: