Зимске игре на снегу

Best-Winter-Snow-Cartoon-HD-WallpaperЗима нам дарује снег који треба добро „искористити“.  Пре него што почнемо да се играмо важно упозорење:

blue-snowflakeВодите рачуна да не претерате. Игре на снегу су забавне и може се заборавити на време. Сувише дуго проведено време напољу може да изазове благу прехладу, а то сигурно нико не жели. Боље се играти сваког дана по мало ( мало не значи баш  мало, мало, већ не цео дан) ,  него провести у кревету недељу дана, зар не?

А сада, подсећање на зимске игре  на снегу:

kids-building-a-snowmanГРУДВАЊЕ

Ово је најомиљенија снежна забава. Реквизит потребан за ову игру су – рукавице. Може се организовати такмичење ко ће даље бацити грудву или ко ће  погодити мету .

ПРАТИМО ТРАГОВЕwinter-mittens

Пре почетка игре неопходно је погледати у књизи о животињама или на интернету како изгледају трагови животиња. Након тога, потражити предмете који ће остављати такве трагове или их ( ако су у питању птице ) цртати гранчицом. На неутабаном снегу правити трагове и другари треба да погоде о којој животињи је реч. Добро ћете се забавити, а и много научити.

Ову игру можете играти и тако што ће неко од другара да се сакрије, а ви треба да га пронађете тако што ћете пратити његове трагове у снегу.

little-boys-with-snowmanСНЕШКО БЕЛИЋgirl-with-arm-around-snowman

Да би  Снешко Белић био што лепши, од куће понети следеће: стару капу, шешир или шерпу ( може и мањи лавор), стари шал и шаргарепу. Каменчиће можете пронаћи негде на улици, испод снега. Није важно да ли је Снешко највиши у улици, важно је да се добро забавите.

ЦРТАЊЕ ПО СНЕГУ

Реквизит за цртање је гранчица, али могу бити и руке или ноге. Постаните и ви „Сликарка зима“! Организујте изложбу тако што чете позвати родитеље и комшије да виде ваша уметничка дела.

snowflakeНАПРАВИ СЛИКУ

Ова игра је омиљена сваком детету. Пажљиво лезите на неугажен снег. Ноге и руке шири и скупљај по снегу, а онда замоли неког да ти помогне да устанеш ( да се слика не поквари). Неки ову игру зову и „Прављење анђела“.

iglooСНЕЖНА КУЋИЦА

За ову игру потребан је влажан снег и доста другара. Заједнички осмислите како ће изгледати кућица и направите ваш игло. У енциклопедији погледајте како то раде Ескими  па покушајте да то урадите слично њима.

winter-critter-background

Поставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: