Новембарски часови у природи

Ретка прилика да у новембру упознајемо своје село уз сунчан и топао дан: улице, саобраћајнице, паркић у центру села. Овом приликом покушали смо да дамо одговоре на многа питања:

Како се понашамо на јавном месту? Како се понашамо у саобраћају? Шта је безбедно понашање, а шта не? Како изгледа природа у јесен? Како мириши суво лишће? Како разликовати дрвеће и како се  зове? Зашто опада лишће?

Наравно, остало је времена и за слободну игру!

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Дани су наставили да буду лепи, а ми радознало истраживали свет око нас. Овога пута научили смо многе нове речи и одговорили на питања:

Шта је долма? Која је лева, а која десна обала реке? Одакле нам долази Бегеј? Које биљке и животиње живе у речи и око ње? Шта је шипак, чему служи? (малчице смо га пробали 😀 )Шта је атар? Шта рибњак? Кога чекамо на чеки? Зашто речна змија кривуда, а риба из језера скаче? Које користи човек има од трске?…. и многа, многа друга…

Сазнали смо како је лепо ваљати се по странама долме, како се може безбедно прећи мост, како се „узверати“, безбедно скочити, и, најважније_како је лепо играти се са друговима у природи! Тада нам не треба ни лопта ни телефон! Довољно је само бити радознао и истраживати…

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Претходни чланак
Поставите коментар

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: